Bristow Norway AS startet mandag 1.mai helikopter-operasjoner fra Florø i forbindelse med tre nye femårskontrakter med Statoil, Engie E&P og A/S Norske Shell.

Samme dag startet Bristow Norway også en ny femårskontrakt med Statoil fra sin veletablerte base i Bergen.

Disse kontraktstildelingene ble formelt kunngjort i februar 2016.

Tjenestene gjennomføres på begge baser med helikoptertypen Sikorsky S-92. Helikopterene er utstyrt med oppgraderte sikkerhetssystemer, slik som halemonterte kameraer samt forbedret dataoverføring i luften i tillegg til nyeste teknologi innen varslings- og navigasjonssystem. Helikopterne har også ny teknologi som støtter endring i innflyvningsprosedyrer for å bidra til å redusere støy over utsatte områder.

Med den nye kontrakten i Bergen ivaretar Bristow Norway flyvninger mellom Bergen og alle Statoils installasjoner i området. Bergen er et viktig senter for offshore petroleumsindustrien, med stor aktivitet.

Florø er en ny base for Bristow Norway-operasjoner. Engie-kontrakten omfatter helikoptertransport til Gjøa Semi, mens Shell-flygningene går til Knarr FPSO.

– Vi er stolte av vår nye base i Florø og ser frem til å utvikle et godt forhold til lokalsamfunnet. Investeringen i Florø er strategisk viktig fordi den styrker vår posisjon til å operere videre nordover mot Midt-Norge. De nye kontraktene styrker også ytterligere vår posisjon i Norge, sier Heidi Wulff Heimark i Bristow Norway i en pressemelding.