– Vi gleder oss til å komme i gang med boringen av denne brønnen, mindre enn ett år etter at vi gjorde det spennende funnet. Brønnen har potensiale til å skape betydelig verdi for Faroe i år, sier Helge Hammer, COO i Faroe Petroleum og sjef for selskapets norske virksomhet i en pressemeldingen.

Boringen ble vedtatt tidligere i år.

Mulig oppstart 17. mai

Det er den halvt nedsenkbare riggen, Deepsea Bergen, som skal gjennomføre boreoperasjonen på avgrensningsbrønnen 31/7-2S i lisens PL 740. Lisensen er bedre kjent som Brasse-funnet. Operasjonen er forventet å starte innen utgangen av mai. Tidligste dato for borestart er rundt 17.mai.

Deepsea Bergen eies av Odfjell Drilling.

Opp til 80 millioner fat

Brønnen er lokalisert nær eksisterende infrastruktur i Nordsjøen, 15,4 kilometer sør for plattformen på Brage-feltet, hvor Faroe Petroleum har en eierandel på 14,3 prosent, og 14,9 kilometer sør-øst for Oseberg A.

Brasse-funnet ble gjort sommeren 2016, i brønn 31/7-1. Foreløpig beregning av ressursanslaget er på totalt 43-80 millioner fat oljeekvivalenter fordelt på olje og gass. Oljen er forventet å være av samme kvalitet som Brage-feltet.

Faroe Petroleum er operatør på Brasse med en eierandel på 50 prosent. Point Resources AS er medeier med 50 prosent.