Gladmeldingen til Rosenberg gir selvsagt smil om munnen på ledelse og ansatte på Rosenberg når Aftenbladet besøker Buøy-verftet fredag morgen.

Rosenberg skal blant annet lage en ny modul som skal på Gjøa-plattformen i oppgraderingsarbeidet som skjer i forbindelse med Nova-utbyggingen.

For Rosenberg betyr dette at rundt 300 medarbeidere vil være i sving på det meste i prosjektet.

– En stor kontrakt for oss som innebærer ingeniørarbeid, innkjøp og konstruksjon, installasjon og systemutprøving (EPCIC-kontrakt) med varighet på tre år, sier markedsdirektør Ivar Sløveren i Rosenberg Worley Parsons til Aftenbladet.

Det er for tiden høy fart i produksjonshallen på Rosenberg. Foto: Pål Christensen/Aftenbladet

Trygghet for de ansatte

Rosenberg har tidligere varslet at innen året er omme skal det være over 1000 ansatte. Denne våren har Rosenberg passert antall ansatte det var ved verftet før oljekrisen slo inn i 2014, og per i dag er det rundt 820 ansatte ved den tradisjonsrike bedriften.

Selv om det lå litt i kortene at Rosenberg skulle få jobben, sier klubbleder Roy Inge Nilsen at de ansatte er veldig fornøyde med at Neptune Energy valgte Rosenberg.

– Det er en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig i den perioden som vi har vært gjennom, sier Nilsen til Aftenbladet.

Han mener det spesielt er viktig for de ansatte at de ser at den jobben de utfører gjør at det kommer nye jobber.

– En milliardkontrakt er kjempebra. Det er et kvalitetstegn for oss. Vår viktigste leveranse er trygge arbeidsplasser med god horisont. For de ansatte gir det trygghet når de ser at det ligger arbeid framover og at vi slipper å ha dette Nav-spøkelset hengende over oss, sier Nilsen.

Gjøa-plattformen kom i produksjonsdrift i november 2010. Foto: Jon Ingemundsen/Aftenbladet

Fortsetter samarbeidet

Fakta

Gjøa

  • Olje- og gassfelt i Nordsjøen.
  • Startet produksjonen i november 2010
  • Ligger 60 kilometer sørvest for Florø.
  • Neptune er operatør, mens Shell, DEA, Petoro og Wintershall er partnere.
  • Koblet opp mot Vega-feltet, som er operert av Wintershall.
I fjor vår fikk Rosenberg tildelt forprosjekteringen, FEED-kontrakten, til modifikasjonsarbeidene til Gjøa-plattformen.

I tillegg trådte en separat rammeavtale for vedlikehold og modifikasjonsarbeid på Gjøa-plattformen i kraft i januar i år med en varighet på tre år og opsjoner på to pluss to år.

Prosjektleder Arild Jåsund i Neptune Energy er godt tilfreds med arbeidet som Rosenberg har gjort for selskapet.

– Vi er veldig fornøyde med Rosenberg. Ut fra det arbeidet som Rosenberg har gjort for oss, var det derfor naturlig å få ut opsjonen i avtalen, sier Jåsund, som sier at det før avtalen om forprosjektering, som Rosenberg fikk i fjor vår, var flere ulike norske aktører inne i bildet.

Rosenberg tapte Sverdrup-kontrakt

I vår har Rosenberg også tapt store kontrakter. Aker Solutions og Kværner i samarbeid stakk av med Equiniors (da Statoil) kontrakt for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup-utbyggingen. Avtalen var verdt 3,4 milliarder kroner og vil involvere rundt 2000 ansatte.

Installasjon av modulen på Gjøa-plattformen vil skje første halvdel i 2020, med produksjonsstart i 2021. Det er betydelig arbeid Rosenberg nå skal i gang med. Til sammenligning var kontrakten med gangbroer og flammetårn til Johan Sverdrup-utbyggingen av en verdi på 600 millioner kroner. Den startet i desember 2016 og fullføres tidlig neste år.