For Rosenberg WorleyParsons betyr prosjekter av Martin Linge-format at bedriften også kan ha et stabilt tilsig av lærlinger, skriver Aftenbladet.

For tiden er det inne rundt 50 lærlinger ved det tradisjonsrike verftet på Buøy, mange av dem håper at aktivitetsoppsvinget skal gi dem fast jobb.

Opp til 1000 ansatte

I løpet av året skal Rosenberg fortsette oppbemanningen og sikter seg inn på en arbeidsstokk på rundt 1000 ansatte.

– Rosenberg ville vært drømmen, helt klart. Jeg trives veldig godt, og arbeidsmiljøet er kjempebra. Vi har varierte arbeidsoppgaver, og jeg gleder meg til å starte arbeidsuken hver mandag, sier logistikkoperatør Lena Aanestad til Aftenbladet.

Hun har bare et halvt årigjen av lærlingtiden ved Rosenberg, mens kollega Anna Iversen startet sin vei til fagbrev for et halvt år siden.

Også Iversen trekker fram det gode arbeidsmiljøet blant kolleger som spenner seg i aldersgruppen fra tidlig i 20-årene til slutten av 60-årene. Hun tror også at Martin Linge-jobben vil være viktig med tanke på å skaffe Rosenberg flere store oppdrag i tiden framover.

God stemning blant de ansatte

Stemningen er bra blant de Rosenberg-ansatte før de setter i gang med Martin Linge. Klubbleder Roy Inge Nilsen ved Rosenberg påpeker at slike symboltunge prosjekt gjør noe med humøret blant de ansatte.

– Blir det kakefeiring når dere nå setter igang med jobben?

– Vi har jo kuttet så mye for å få disse jobbene at vi ikke har råd til kaker lenger, sier leder Roy Inge Nilsen i Rosenberg-klubben og smiler godt, før han legger til:

– Folk gleder seg til å ta fatt på Martin Linge-jobben. Vi vet at dette er noe vi er gode til, og vi skal sørge for at det blir en stor suksess, slik at vi får den ut på feltet og at den kan settes i sikker produksjon, sier Nilsen.

Les hele saken hos Stavanger aftenblad.