Karl-Petter Løken er ansatt som konsernsjef i Kværner, melder selskapet i en pressemelding. Han tiltrer i løpet av våren etter at han har avsluttet jobben i Lundin Norway, for han er leder for prosjektutvikling.

For mange er Løken kjent som fotballspiller og senere også kommentator på NRK.

Han er også utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim, og har jobbet Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway.

Kværner på Stord.

Løken var blant annet ingeniørleder for utbyggingen av Lundin Norways Edvard Grieg-felt.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Kværner. Jeg kjenner allerede en del til organisasjonen, menneskene og til hva de står for. Over de senere årene har jeg også blitt imponert over hvordan Kværner har blitt anerkjent blant internasjonale kunder som den leverandøren som alltid leverer som avtalt. Konsernets ekspertise, kapasiteter og posisjon er et sterkt utgangspunkt for å fortsette dette systematiske arbeidet, og for samtidig å utvikle virksomheten videre, sier Karl-Petter Løken i pressemeldingen.

Kværners tidligere konsernsjef Jan Arve Haugan sluttet i stillingen i februar for å lede Aker Energy, fellesforetaket til Aker og TRG som nylig kjøpte en stor oljevirksomhet i Ghana.

Selskapet har 2 700 ansatte, hovedsakelig på anleggene på Stord og i Verdal. Selskapets hovedeier er Aker Kværner Holding, som igjen eies av Aker.

Sysla oppdaterer saken.