Kaefer Energy har av Statoil blitt tildelt en ISO-vedlikeholdskontrakt for Mongstad-anlegget, skriver E24.

Avtalen løper i to år og har en estimert verdi på rundt 300 millioner kroner. I en melding fra selskapet fremgår det at Keafer Energy forventer at kontrakten vil sysselsette 170 personer fra og med mai. Selskapet skal levere tjenester innen isolering, overflatebehandling og stillasbygging.

På Mongstad fra før
Selskapet har allerede hatt en rekke oppdrag for Statoil på Mongstad før, og overtok i 2010 ansvaret for lignende oppgaver på Troll-, Åsgard- og Kristin-feltene. I 2014 fikk de også en kontrakt for Kårstø-anlegget.

Disse kontraktene har gitt Kaefer muligheter til å demonstrere gjennomføringskraft og kvalitet i leveransene, forteller direktør for forretningsutvikling Sigve Aabø til E24.
Bunnen nådd
Selskapet skriver også at de i tillegg til kontraktene for Statoil direkte, har også Kaefer hatt kontrakter på Mongstad-anlegget for andre leverandører til Statoil.
Sigve Aabø i Kaefer sier at han ser tegn til at bunnen i oljekrisen kan være nådd nå.
– Selv om Kaefer har klart seg bra gjennom de siste krevende årene, er kontrakter av denne størrelsen nødvendige for å sikre stabil sysselsetting fremover. Kaefer Energy feirer 40 år i Norge dette året, og da er det selvsagt ekstra kjekt at vi tildeles nye kontrakter, opprettholder solide arbeidsplasser for våre ansatte og samtidig leverer positive resultater, sier Aabø til E24