– Politikere, med Erna Solberg i spissen, har vært tidlig ute med å fortelle at det begynner å gå bra i oljebransjen igjen, men det stemmer åpenbart ikke, sier klubbleder i Industri Energi i Aker Solutions, Tommy Angeltveit til Bergens Tidende.

De ansatte ved subsea services-virksomheten på Ågotnes ble informert om nok en nedbemanning tirsdag. Forrige kuttrunde fant sted så sent som i januar i år.

Skjer i år

Aker Solutions skriver i en e-post til Bergens Tidende at kuttene i selskapet skjer som følge av et utfordrende marked.

– Inntil 70 ansatte, både onshore og offshore, kan bli berørt av tilpasningene. I tillegg vil permittering benyttes som virkemiddel. Tiltakene iverksettes i løpet av andre halvår i år, skriver kommunikasjonsrådgiver i Aker Solutions, Stina Kildedal-Johannessen i e-posten.

Det er foreløpig uklart hvor mange permitteringer det kan bli snakk om.

Uventet

Klubblederen sier beskjeden kom uventet på en del ansatte, men at mange har skjønt tegningen. Særlig ansatte som har jobbet i avdelinger hvor det har vært lite å gjøre.

I 2014 hadde undervannsavdelingen på Ågotnes over 950 ansatte. Etter denne nedbemanningsrunden vil det være under 400 igjen.

– Etter den forrige runden har nok folk følt seg ganske trygge. Særlig siden både politikere og medier har snakket om at nedgangstiden i oljebransjen har begynt å snu. Vi tillitsvalgte som sitter tett på ledelsen har imidlertid skjønt at vi har en del igjen, sier han.