Oljeservicebedriften Halvorsen Tec. har som mange andre bedrifter i næringen lagt bak seg noen svært tøffe år.

Men så kom Johan Castberg-utbyggingen. Tidligere i år fikk selskapet sin største kontrakt noensinne på Equinor-utbyggingen i Barentshavet. Kontrakten er verdt 450 millioner kroner, og dermed ble ordreboken fylt opp over natten. Totalt er ordrereserven nå på over en halv milliard kroner.

Kontrakten gjør at selskapet nå flytter hovedkontoret til Forus. I dag ligger det på Skøyen i Oslo.

– Castberg-kontrakten håndteres fra kontoret på Forus. Derfor er det hensiktsmessig å flytte hovedkontoret hit, forklarer administrerende direktør Svein Helge Pettersen.

Langt lysere

Det vil likevel ikke bli snakk om en oppbemanning i forbindelse med flyttingen.

– Vi har allerede vokst kraftig. For et drøyt år siden hadde vi 10 ansatte på Forus. Nå er tallet 40, sier Pettersen.

Selskapets Oslo-kontor har om lag 20 medarbeidere. Det er en halvering fra nivået i 2015

Ifølge Pettersen ser det betydelig bedre ut for bedriften nå.

– Vi ser at markedet har snudd. Nå ser det positivt ut. Vi håper på videre vekst framover. Vi har gått fra negative utfordringer til positive utfordringer. Nå handler det om hvordan vi skal klare å levere de oppdragene vi er tildelt. Det er en helt annen stemning på kontorene våre i dag, sier han.

Skifter navn

Samtidig har selskapet besluttet å skifte navn fra Halvorsen Tec. til Techouse.

I mars ble det tidligere morselskapet Halvorsen group ble slått konkurs i mars i år, og det hersket en viss usikkerhet om datterselskapene ville bestå.

Noen dager senere ble det imidlertid klart at morselskapet gjenoppsto som Tratec Halvorsen. Halvorsen Tec. er imidlertid i dag eid av Blue Water Energy.

– Vi har ikke lenger noen tilknytning til Halvorsen-navnet og det tidligere morselskapet og vil unngå misforståelser. Samtidig kan det vært litt vanskelig å selge inn Halvorsen-navnet i utlandet. Framover håper vi på internasjonal vekst. Det er årsakene til at vi skifter navn, sier Pettersen.