20. mars meldte Sandnes Sparebank om oppbud i Halvorsen Group og Halvorsen Offshore i en børsmelding.

– Dette er trist. Halvorsen Offshore er et selskap med lang historie og mange ansatte, og det er synd at det ikke var mulig å finne gode løsninger for videre drift, uttalte Trine Stangeland, administrerende direktør i Sandnes Sparebank.

To dager senere meldte selskapet at virksomheten i Halvorsen Offshore var satt i gang igjen.

Fra 78 til 20 ansatte

Det nye selskapet heter Tratec Halvorsen AS, og eies av Tratec AS med 80 prosent, og Frode Olsen, tidligere direktør i Halvorsen Offshore, med 20 prosent. Tratec Halvorsen har kjøpt hele boet etter Halvorsen Offshore, inkludert driftsposisjon, varelager, maskiner og lokaler.

Tratec er et sørlandsk industrikonsern, med rundt 300 medarbeidere og en samlet omsetning på 500 milliarder, ifølge meldingen.

Tratec Halvorsen skriver at driften av det nye selskapet ble startet opp umiddelbart i de samme lokalene i Kvinesdal Vest-Agder.

Før konkursen hadde selskapet 78 ansatte i Kvinesdal, samt noen få i Oslo. 22. mars er om lag 20 personer engasjert i det nye selskapet.

– I dialog med tidligere kunder

Bedriften er i gang med å overta og fullføre flere uferdige kontrakter som lå i konkursboet.

– Vi er allerede i dialog med tidligere kunder som ønsker å få driften raskt i gang, sier Frode Olsen, direktør i Tratec Halvorsen.

Halvorsen-konsernet har tre datterselskaper utenom Halvorsen Offshore: Halvorsen Tec, Blueday Technology og Halvorsen Motech. Sandnes Sparebank skrev i børsmeldingen at de er i dialog med eierne for å sikre at de tre andre selskapene består.

Halvorsen Tec i Oslo har allerede inngått avtale om refinansiering. Blue Water Energy kjøper selskapet, slik at aksjene i Halvorsen Tec etter transaksjonen blir eid av Halvorsen S.a.r.l, toppselskapet i Halvorsen-strukturen og direkte eid av Blue Water Energy.