Det er ikke stort. Et resultat før skatt på 24 millioner kroner av inntekter på 814 millioner gir en margin på snaue tre prosent.

Men 2016 er likevel det første året siden 2012 at oljeserviceselskapet Bilfinger, som leverer tjenester innen isolering, stillas og overflatebehandling (den såkalte iso-bransjen) går i pluss.

– Jeg registrerer resultatet, og det er hyggelig at det går bedre etter noen veldig tunge år. Så positivitet er vi veldig, veldig glade for, sier leder Roger Berg-Hansen i Fellesforbundet i Bilfinger til Aftenbladet.

Gjennom oljenedturen har han sett svært mange kolleger miste jobben. Klubblederen har tidligere uttalt seg kritisk til regjeringens evne til å se at det var en oljekrise under oppseiling vest i Norge, og han er ikke mindre kritisk nå.

– Vi må ruste opp og ta vare på det vi har, også i nedgangstider. De kunne gjort veldig mye mer, men det ble nedprioritert. Vi håper på bedre politisk vilje framover, sier Berg-Hansen.

To tredeler borte

I 2012 var omsetningen 2,4 milliarder kroner, med et overskudd på knappe 100 millioner. De neste tre årene ga underskudd på tilsammen 413 millioner kroner. Inntektene lå over to milliarder ut 2014, før de sank til 1,5 milliarder kroner i 2015 og altså videre ned til 814 millioner kroner i fjor. Men nå er Bilfinger på plussiden igjen.

– Vi har styrket lønnsomhet og kapitalbase. Vi har forbedret produktiviteten betydelig innen alle disipliner og er nå godt rustet til å vinne nye ordre i et fortsatt krevende marked, sier administrerende direktør Tove Tyberø i en melding.

Tilbake i jobb

Bilfinger har nå rundt 1000 ansatte. Selskapet var et av de første som meldte om omfattende nedbemanninger høsten 2014, da oljenedturen virkelig begynte å gjøre seg gjeldende i Norge.

Nå ser selskapet imidlertid mer positivt på utsiktene framover og mener at markedet er i ferd med å snu. Alle permitterte er i arbeid, og i tillegg er en del av de oppsagte kommet tilbake.

I meldingen viser selskapet til at de framover forventer høyere aktivitet i arbeid de allerede har og at det også vil komme mer arbeid inn.