Aker BP ASA har inngått én allianseavtale med Maersk Drilling og Halliburton for oppjekkbare rigger (jack-up rigs) og én med Odfjell Drilling og Halliburton for halvt nedsenkbare rigger (semi-submersibles).

“En for alle, alle for en”

Begge alliansene dannes under samarbeidsmodellen “En for alle, alle for en”, skriver Aker BP i en pressemelding. Målet er at partnerne sammen skal sørge for kontinuerlig forbedring og at alliansene skal skape større verdier for alle.

– Bore- og brønnalliansene vil ytterligere styrke vår “One Team”-tilnærming og forbedre integrasjon og produktivitet i verdikjeden. Strategiske allianser med våre leverandører, i tillegg til digitaliseringsstrategien, er viktige tiltak for vår forbedringsagenda, sier Tommy Sigmundstad fra Aker BP i meldingen.

Fem årig avtale

Rammeavtalene er på fem år, med mulighet til å forlenge i fem år.

Mens Maersk Drilling står for oppjekkbare rigger når Aker BP trenger dette i sine boreprogram, skal Odfjell Drilling levere nedsenkbare rigger i den andre alliansen. Halliburton leverer brønntjenester på tvers av disse.

Samarbeide tettere

– Avtalen fra Aker BP er anerkjennelse av Odfjell Drillings evne til å levere sikre og effektive brønner, kombinert med vår strategi fokusert på innovasjon og samarbeid. Vi tror at digitalisering er en nøkkelfaktor for ytterligere økt produktivitet i boringen. For å kunne levere vellykket, må partene samarbeide tettere over tid, og denne alliansen er et viktig skritt i den retningen, sier Simen Lieungh, administrerende direktør i Odfjell Drilling i samme melding.