Arnesen informerte de ansatte på et allmøte på hovedkontoret i Stavanger onsdag.

– Det er ikke noen spesiell grunn til at jeg gir meg nå. Jeg har vært her i elleve år, og da er det kanskje på tide å finne på noe nytt. Jeg kan jo ikke sitte for alltid, sier Arnesen til Sysla.

Han peker imidlertid på at næringen har vært gjennom en svært tøff periode. Riggselskapene er blant dem som har blitt hardest rammet av oljekrisen.

– Det har vært krevende, det skal jeg ikke legge skjul på. Men nå ser markedet litt bedre ut, og da passer det godt å gi seg. Det hadde vært feil å slutte da pilene pekte nedover, sier Arnesen, som forteller at han allerede før sommeren ga beskjed til eierne om at han hadde planer om å gå av.

Åpen for alt

Arnesen var sjef da en svær bølge traff COSL Innovator i 2015. En person omkom i ulykken.

– Det er veldig tøft. Folk er fortsatt litt i sjokk og trenger tid til å la det synke inn. Dette er alles mareritt, sa han den gang.

Arnesen vet ikke hva han nå skal gjøre.

– Jeg har ikke tenkt så langt ennå, men holder alle muligheter åpne, sier han.

Fortsetter i selskapet

Før han begynte i COSL, jobbet Arnesen 14 år i Odfjell Drilling. Dermed har han jobbet det meste av karrieren i rigg- og servicebransjen.

– Vi får se om jeg blir værende i oljeindustrien eller finner på noe helt nytt, som fornybar energi eller lignende. Men jeg trives med å bygge opp selskaper, så det kunne jeg tenkt meg å gjøre mer av, sier Arnesen.

Han går imidlertid ikke ut dørene med en gang. I utgangspunktet er oppsigelsestiden på seks måneder, men det kan bli endringer avhengig av hvor fort det kommer på plass en erstatter og andre faktorer. Arnesen skal bistå i arbeidet med å finne sin etterfølger.

I en pressemelding skriver styreleder Qi Meisheng at det er trist at Arnesen forlater selskapet.

– Styret er svært takknemlige for den solide innsatsen Jørgen Arnesen har lagt ned i utviklingen av COSL Drilling Europe gjennom flere år, og ønsker ham samtidig lykke til videre i nye utfordringer utenfor selskapet, sier Qi.
COSL har fire borerigger og to boligrigger i Nordsjøen.