– Salget gjorde at vi kunne vokse ytterligere. Vi skal styrke virksomheten i Norge med mange nye kolleger fremover, og har alt ansatt fem ingeniører. Over nyttår vil vi få på plass 10-15 til, sier gründer og administrerende direktør Lars Raunholt til Sysla.

Selskapet fullførte salgsprosessen i september. Kort tid senere hadde de så mye å gjøre at rekrutteringen måtte starte umiddelbart. Og det blir ikke mindre travelt fremover.

– Vi har rett og slett fylt opp hele 2018, og vi er i sluttfasen på flere kontraktinngåelser for 2019. Det gjelder prosjekter både til landmarkedet og offshoremarkedet. Vi opplever interesse fra hele verden, og det er selvsagt gledelig. Vi har nå behov for ingeniører innen hardware, maskin, og software, sier Raunholt.

Helautmatiserte boredekk

Robotics Drilling Systems har siden 2005 bygget en robotløsning for helautomatisering av operasjoner på boredekket. Frem til salget av selskapet i august i år besto eierne av Odfjell Drilling, Statoil Technology Invest, Investinor og Westcon.

I dag har RDS 26 ansatte. Nå har selskapet store leveranser til sin nye eier og til flere aktører i offshoremarkedet.

Over 300 millioner kroner er brukt på å utvikle det helautomatiske boredekket hvor alle manuelle operasjoner er erstattet av roboter.

Klar for Deepsea Atlantic

I disse dager jobbes det også med å gjøre roboten som skal ut på boreriggen Deepsea Atlantic helt klar. 15. januar sendes den fra RDS til offshorebasen.

– Der skal utstyret ligge til det åpner seg et operasjonsvindu der roboten kan fraktes ut på riggen for installasjon.

Ved hjelp av roboten vil selskapene kunne spare flere riggdøgn i snitt per år.

Bedriften har utviklet flere roboter som håndterer utstyr på boredekk. Totalt fire ulike roboter står klare i verkstedshallen i Sandnes, og utgjør dermed et komplett rørhåndteringssystem. Selve boredekksroboten er et nytt produkt i verdensmarkedet, og etter å ha blitt testet ut både i verkstedet og på Ullrigg, skal den altså på sin første jobb offshore.

Robotic Drilling Systems leverte sin første borerobot i 2016. Kunden var Nabors Industries. I fjor sommer fikk selskapet pengestøtte av Norges forskningsråd.