Det nye universitetssykehuset på Ullandhaug i Stavanger er under planlegging, men hvem som får kontrakten for byggetrinn 1 når det 100.000 kvadratmeter store bygget skal reises, er fremdeles ikke avgjort.

Nå kaster prosjektorganisasjonen seg rundt og møter oljebransjen under Stavanger Energy Conferance kommende uke, i håp om å kunne finne godt kvalifiserte oppdragstakere der.

– Vi håper bransjen ser en god mulighet for å bruke sin kunnskap som tilbydere til de ulike leveransene til sykehuset, sier prosjektdirektør for byggetrinn 1, Kari Gro Johanson i en pressemelding.

– De beste forutsetninger

– I et sykehus er det enorme mengder tekniske installasjoner, rørføringer, ventilasjoner og liknende som oljebransjen burde ha de beste forutsetninger til å konkurrere om, sier Johanson i pressemeldingen.

Om noen av selskapene i oljebransjen griper muligheten til å prøve seg på andre områder enn offshore, gjenstår å se. Men en av dem som kanskje vil finne frieriet interessant, er Roxel-sjef Dag Øyvind Meling.

Snudde seg til andre bransjer

Opprinnelig var tanken at selskapet, som leverer tjenester innen elektronikk og automatikk, i hovedsak skulle rette seg mot oljebransjen – offshore og på land. I stedet har de opplevd stor suksess med å flytte fra olje til andre markeder, og har i dag kun ti prosent av inntektene relatert til olje.

– Vi kan se relasjoner mellom det vi har gjort offshore, for eksempel håndteringssystemer og logistikk, og at dette kan brukes onshore.  Det skal blant annet bygges sykehus for 90 milliarder kroner de neste årene. Det er ingen som har tatt posisjonen i dette. Vi som kommer fra denne regionen har unike muligheter til å levere varer, tjenester og ikke minst prosjektledelse, sa Meling da han gjestet podkasten Sysla Oilcast i mars i år:

Flere ser seg omkring

Roxel har blant annet fått kontrakt i forbindelse med byggingen av samferdselsprosjektet Ryfast-sambandet. Andre som også har løftet blikket og ville satse på vei, er Aibel.

Oljeserviceselskapet skulle i mars i år legge inn anbud på ny E6. Det endte imidlertid ikke med noen kontrakt – denne gangen.

Men kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal, har ikke lagt skjul på at Aibel er på jakt etter nye oppdrag utenfor oljen:

– Noe av begrunnelsen er markedssituasjonen. Det skal gjøres store satsinger innenfor vei, og at det er et stort marked der ute gjør området til ett av flere som vi ser på, uten at jeg vil gå inn på hvilke andre felt vi jobber med, har hun tidligere uttalt til Sysla Offshore.