– Vi har flere jobber som kommer nå fremover, og i den forbindelse må vi oppbemanne. Vi snakker om 300-400 nye ansatte globalt, sier Odfjell Drilling-sjef Simen Lieungh.

Odfjell Drilling går i gang med ansettelsene i 2018, og skal fortsette inn i 2019.

Blant kontraktene selskapet trenger folk til, er Johan SverdrupMariner og Clair Ridgede to sistnevnte på britisk sokkel.

– Vi skal ha noen nye på land, mens de fleste nye stillingene vil være offshore, sier Lieungh.

Mistet 1500 ansatte
Odfjell Drilling har fått kjenne krisen på kroppen, og har jobbet hardt for å komme seg gjennom. Selskapet har mistet over 1500 ansatte siden oljeprisen begynte å falle, men har den siste tiden tatt tilbake rundt 200 av disse.

Selskapet har en avansert flåte bestående av sjettegenerasjons rigger. Deepsea Bergen og Deepsea Stavanger er blant riggene som presterer bra og leverer som de skal. Sistnevnte ligger i dag foran tidsskjema på Wintershalls Maria-felt.

– Vi er ikke gjennom krisen. Men kanskje vi begynner å se slutten på den, sa Odfjell Drilling-sjef Simen Lieungh under Oljebransjens bore- og riggkonferanse på Sola utenfor Stavanger denne uken.

Ser bedring neste år
Han presiserer at det fortsatt er tøffe tider, men at 2018 blir litt bedre, og 2019 enda bedre.

– Vi er utsolgt til midten av 2019. At vi kan begynne å ansette folk igjen om ett års tid, er veldig gledelig, sier Lieungh.