Gassnova, Statoil, Shell og Total markerer i dag at de ønsker å være med på videreføringen av testvirksomheten på TCM frem til 2020.

Videreføringen, og at Total signerer intensjonsavtale om å bli med i partnerskapet, bekrefter at TCM (Teknologisenter Mongstad) har blitt et internasjonalt kompetansesenter for utvikling av CO2-fangst som klimaløsning, skriver TCM i en pressemelding.

Olje- og energiminister Terje Søviknes deltar på markeringen hvor de tre eierne signerer en avtale om videreføring av driften av TCM i ytterligere tre år, og Total signerer på at de vil være med i partnerskapet.

– TCM er en bærebjelke i regjeringens strategi for CO2-håndtering. Vi legger nå et godt fundament for videre drift. Jeg vil gjerne gratulere Shell, Statoil og Gassnova med vel utført jobb og ønske Total velkommen inn som eier, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Dagens avtaleverk gjelder frem til august i år. Videreføringen til 2020, som det nå er oppnådd enighet om, er blant annet avhengig av at Stortinget og EFTA Surveillance Authority (ESA) gir sitt samtykke til statens videre deltakelse.