Det Stavanger-baserte selskapet Global Maritime har dratt i land to nye kontrakter med Equinor på prosjektene Johan Castberg og Snorre Expansion.

Arbeidet på Johan Castberg startet i juni og skal vare frem til 2022. Snorre-jobben startet også i juni, men varer kun til 2020.

På Castberg skal Global Maritime blant annet bidra med aktiviteter knyttet til verifisering på undervannsinstallasjonene.

Sleper og kobler opp Castberg

De skal også hjelpe til med å bygge bygge det flytende produksjonsskipet (FPSOen) ved å transportere moduler, inkludert det endelige slepet og oppkobling på feltet.

Administrerende direktør Egil Kvannli i Global Maritime påpeker i en melding at dette er snakk om store strukturer:

– Ti undervanns rammestrukturer, ti manifolder og to satelittstrukturer, oppsummerer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Eksempel på arbeid med manifold fra Global Martime. Foto: Global Maritime

Har delt ut 9 mrd. med Snorre-kontrakter

Arbeidet som skal utføres av Global Maritime skjer i forbindelse med at Equinor har fått godkjent oljeutvinning på Johan Castberg.

Feltet ligger i Barentshavet og Equinor forventer å starte opp i 2022.

Snorre Expansion er en større utbygging av Snorre-feltet som Equinor leverte PUD på sent i fjor, sammen med kontrakter for ni milliarder kroner. Utbyggingsplanen ble godkjent i forrige uke og skal forlenge levetiden med 25 år.

Global Maritime skal også her bidra med verifikasjonsaktiviteter og blant annet overse installasjon av 31 rørspolere og en del subsea-strukturer.

Global Maritime ble etablert i 1979 med hovedkontor i Stavanger. Hovedsegmentene er olje og gass, fornybar energi og ulik ingeniørvirksomhet. Som en kan lese av oversikten under har selskapet levert noen svært røde resultater siden 2014.