Statoil har fullført boringen av brønnen Koigen Central i Barentshavet, om lag 100 kilometer nordvest for Johan Castberg-funnet.

Brønnen var tørr og befester dermed en skuffende Statoil-kampanje i de nordligste områdene av sokkelen, melder Oljedirektoratet.

– Vi har ikke fått den uttellingen vi håpet på, med tanke på at målet var et funn som kunne gi en ny selvstendig feltutbygging, sier Statoil-talsmann Morten Eek til Dagens Næringsliv.

Selskapet har imidlertid allerede signalisert at det vil gjøre nye forsøk i Barentshavet neste år.

Store forhåpninger

Da Statoil startet boringen av totalt fem brønner i Barentshavet i vår, var det første gang på over to år at selskapet leter etter olje og gass i Barentshavet. Etter skuffende leting i 2013 og 2014, der totalt 12 brønner bare ga ett vesentlig funn, tok selskapet en letepause helt nord.

– Det er flere grunner til at vi har hatt et opphold i letingen i Barentshavet. Vi har brukt tiden til å ta skikkelig lærdom fra forrige runde og å tolke seismiske data, sier konserndirektør for leting, sa Tim Dodson, konserndirektør for leting, til Sysla før letingen startet.

Dodson la ikke skjul på at Statoil hadde høye forventninger til årets leting i de aller nordligste havområdene.

Resultatet av de øvrige øvrige tre brønnene som er gjort kjent, ble som følger:

Brønnene i Barentshavet er boret av flyteriggen Songa Enabler, som nå skal jobbe for Aker BP på Skarv-feltet.