48 investorer var interesserte i å kjøpe Reinertsen.

Det kommer frem i pressemeldingen fra advokatfirmaet Arntzen de Besche, som representerte Reinertsen i salgsprosessen som endte med at Aker Solutions kjøpte familieselskapet for 212,5 millioner kroner.

– Vi har arbeidet kontinuerlig i tre måneder for å finne en løsning etter at styret i Reinertsen AS den 19. desember i fjor gikk til Sør-Trøndelag tingrett med begjæring om gjeldsforhandlinger. Dette har vært en av de mest krevende sakene vi noensinne har jobbet med. Det har vært mange svært kompliserte problemstillinger å løse og nye utfordringer som har dukket opp hver eneste dag underveis, sier advokat Joar Grimsbu i pressemeldingen.

Nesten dobbel gjeld
Underveis i prosessen har det blant annet blitt avdekket at det familieeide selskapets gjeld var langt større enn selskapet først oppga i begjæringen om gjeldsforhandlinger. Arbeidet i gjeldsnemnda avdekket at gjelden i realiteten er på over 1,6 milliarder, ikke 900 millioner som tidligere oppgitt.

– Det skyldes at det ikke  var tatt høyde for alle krav som var knyttet til reklamasjoner, som hang igjen fra tidligere bygge- og anleggsprosjekter, sier Grimsbu til Sysla.

– Hvor nært var man en konkurs?

– Mye stod og falt på at man fikk denne avtalen på plass. Hvis ikke den hadde kommet i havn, hadde det ikke vært noe annet alternativ enn å slå Reinertsen konkurs. Det var ingen annen utvei, sier Grimsbu.

Høyeste bud, færrest forbehold
Aker Solutions ønsket torsdag ikke å kommentere prosessen som har pågått i forkant av avtalen om oppkjøpet, men sier den posisjonerer selskapet for en markedsoppgang. Advokatfirmaet opplyser på sin side i pressemeldingen at 48 investorer har meldt sin interesse for å kjøpe Reinertsen siden desember.

Til slutt endte altså valget på Aker Solutions.

– De hadde det høyeste indikative budet. De andre tilbyderne lå vesentlig lavere og med alt for mange forbehold, blant annet på finansiering. Prisen vi har fått, er vi svært fornøyde med, og den ble i tillegg justert ned i forhold til det indikative budet, blant annet fordi det var en betydelig negativ arbeidskapital i selskapet, sier Grimsbu.

Flere seriøse interessenter
Advokaten ønsker ikke å opplyse hvor mye det indikative budet fra industrikonsernet var på.

– Hvilke andre var interesserte?

– Jeg vil ikke gå ut med navn, men det har vært både store, seriøse og mindre aktører. Til slutt stod  vi igjen med fem indikative bud, hvorav Aker Solutions var det beste, sier Grimsbu.

 

2500 abonnenter har allerede et konkurransefortrinn: For under fem kroner per dag kan du og dine kollegaer også få full oversikt over de viktigste bransjene i Norge. Send oss en epost for tilbud på bedriftsabonnement. Hvis du vil prøve Sysla i en måned for 1 krone, klikk her.