DNO har fått utbetalt 41,26 millioner dollar – cirka 350 millioner kroner – fra de regionale myndighetene i Kurdistan for olje fra Tawke-feltet.

Det skriver selskapet i en børsmelding. Pengene skal deles av DNO og partner Genel Energy plc.

Ifølge DNO var den daglige Tawke-produksjonen på 108.853 fat i mars. Av dette ble hele 108.513 fat per dag eksport gjennom Tyrkia.

Slitt med utbetalingene

Oljeelskapets viktigste eiendel er oljefeltet Tawke i den kurdiske delen av Irak, der selskapet eier 55 prosent og er operatør.

I perioder har selskapet slitt med å få utbetalt pengene det har krav på i forbindelse med virksomheten i Kurdistan, men problemet har blitt mindre den siste tiden.

– Myndighetene der har forstått at vi ikke investerer mer hvis vi ikke får betalt. De er svært avhengige av oljeinntekter og har interesse av at vi utvider virksomheten vår, har styreleder og oljeselskapets største aksjonær Bijan Mossavar-Rahmani tidligere uttalt til Sysla.

Tilbake på norsk sokkel

Selskapet har de siste seks årene konsentrert seg om virksomheten i Midtøsten. For en drøy måned siden kom nyheten at DNO kjøper opp oljemygg i Stavanger.

Oppkjøpet av Origo Exploration betyr comeback på norsk sokkel for DNO, som dermed sikrer seg 11 lete- og avgrensningslisenser på norsk sokkel og fire på britisk side av Nordsjøen.