Dagens nyhetsbrev

Den siste tiden har flere av de største oljeselskapene i Norge lagt frem sine regnskapstall for fjoråret, og ikke overraskende har toppsjefene til salt i grøten.

Tirsdag la Aker frem sine tall, og ifølge Dagens Næringsliv fikk Aker-sjef Øyvind Eriksen 15,7 millioner kroner i lønn og 10,2 millioner kroner i bonus – en samlet utbetaling på 25,9 millioner kroner.

Konsernsjef i Aker Solutions, Luis Araujo, fikk mindre i fjor enn året før. Han hadde en utbetaling på 9,8 millioner, mot 12,09 millioner i 2016. Finansdirektør Svein Stoknes i samme selskap økte grunnlønnen fra 2,63 til 2,94 millioner i fjor, og økte den totale godtgjørelsen fra 3,65 til 5,14 millioner, ifølge E24.

Konsernsjef i Aker BP, Karl Johnny Hersvik, fikk til sammen 16 millioner kroner i lønn og bonus, mot 12,4 kroner året før.

Statoil-sjef Eldar Sætre økte lønnen med 31 prosent, til 14,9 millioner, ifølge Aftenbladet. Den best betalte i Statoil-ledelsen er imidlertid strategidirektør John Knight, som hadde en totallønn på 15,1 millioner kroner i 2017. Det var en nedgang fra 15,2 millioner i 2016.

Få også med deg:

  • John Fredriksen forhandler om å overta kontrakter for over 16,5 milliarder kroner som Seadrill har kansellert. (DN)
  • Erik Haugane og Okea måtte til Storbritannia for å finne en partner som ville være med å bygge ut Grevling-funnet. (DN)
  • Lagmannsretten avviser anken til det kriserammede offshorerederiet Oceanteam og slår fast at granskningen av selskapet skal fortsette. (DN)