Ny helikoptertype kommer på plass og skal fly fra Flesland i juni.

Vici Helicopter er et nytt helikopterselskap med norske eiere og investorer og starter i sommer flyginger i ad-hoc-markedet fra Flesland utenfor Bergen med helikoptertypen AW-189.

Nylig var representanter fra Industri Energis helikopterutvalg hos produsenten Leonardo Helicopters utenfor Milano i Italia for å følge opp den nye helikoptertypen som skal inn på norsk sokkel. Signalene og tilbakemeldingene er gode.

– For oss var det viktig å få en oppdatering på denne modellen. Vi har tidligere hatt spørsmål og betenkeligheter som gikk på begrenset rekkevidde og systemer for avising. Nå opplever vi at helikoptertypen har utviklet seg mye siden sist vi så på den i 2015. En behagelig type helikopter uten nevneverdig støy eller vibrasjoner, sier Henrik Solvorn Fjeldsbø, leder av helikopterutvalget i forbundet, til Aftenbladet.

– Helikopteret kan på ingen måte erstatte Super Puma verken når det gjelder rekkevidde eller størrelse. Men vi mener det vil være et godt supplement i det norske markedet. Nå får vi i første omgang gjort oss erfaringer med ett helikopter som kommer i gang i juni. Vi har hele tiden ment at vi bør ha to helikoptertyper å spille på. Erfaringene som blir gjort framover med den nye maskinen vil være interessante, sier Fjeldsbø.

Les hele saken her.