I dag morges kom Statoil med en solid bekreftelse på at arbeidsdagene er i gang etter påsken. Og arbeid skal det virkelig bli i tiden fremover for de tre oljeriggselskapene Archer, KCA Deutag og Odfjell Drilling.

Til sammen får selskapene kontrakter på 18 av Statoils faste plattformer til en verdi av 12 milliarder kroner.

Archer kommer i denne omgangen best ut, med kontrakter på hele 12 av de 18 plattformene, til en verdi av 6 milliarder kroner.

Fra før hadde Archer arbeid på ni av Statoils plattformer. I den nye kontrakten har de fått forlengelse på åtte, samt ny jobb på Grane og Gullfaks A, B og C. Som følge av kontraktene skal Archer ansette rundt 400 personer.

Finansdirektør i Archer, Dag Skindlo, er ikke overraskende i godt humør tirsdag morgen.

– Dette er en veldig god dag, vi har fått belønning for god service over lang tid for Statoil, sier han.

Han forteller at størstedelen av de 400 som skal ansettes skal hentes fra KCA Deutag og Odfjell Drilling.

Arbeidet de tre skal gjøre inkluderer boring, komplettering, intervensjonstjenester, plugging, vedlikehold og modifikasjoner.

Kontraktene gjelder fra 1. oktober 2018 og har i utgangspunktet en varighet på fire år. I tillegg kommer opsjoner på to år for hver av de tre selskapene. Hvis disse blir innløst ender kontraktsummen opp på hele 15 milliarder kroner.

Totalt skal dette sikre arbeid til 2000 personer årlig.

Få også med deg:

  • De børsnoterte offshorerederiene i Norge har mistet 12,4 milliarder i inntekter siden 2014. Halvparten har sett over 60 prosent av inntektene forsvinne.
  • Reach Subsea har fått kontrakter til fartøyene Havila Subsea, Edda Fonn og Olympic Delta på til sammen 100 dager, og opsjoner på 50 til.
  • 1000 Hydro-ansatte må på tvangsferie fra tirsdag, mens Alunorte-anlegget går for halv maskin på ubestemt tid. (DN)
  • DNB Markets-kursmål indikerer en oppside på vel 30 prosent for tørrlastaksjen i Golden Ocean. (Finansavisen)
  • Kværer og DNV har fått store kontrakter til å bygge Gazproms nye gassrør til Europa. – Vi ser heller på mulighetene enn problemene under sanksjonene, sier Kværners Russland-sjef Axel Mørkved Thorsdal. (DN)
  • Eks-byråkraten Tore Sandvold fortsetter å tjene gode penger på å gi råd til oljebransjen. (DN)
  • Nigerias statlige olje­selskap nekter å utbetale 995 ­millioner dollar etter en voldgiftsdom. Nå går Statoil rettens vei i USA for å få pengene sine. (Finansavisen)