Tall fra analysebyrået Ny Analyse, basert på informasjon fra SSB, viser at det er klart flest under 35 år som har mistet jobben i oljeindustrien, skriver Aftenbladet.

Tidligere er det skrevet om Statoil-sluttpakkene som blir tilbudt ansatte over 58 år. Statistikken viser imidlertid at det er få over 55 som har mistet jobben sammenlignet med de unge.

– Mulig å unngå

– Det er naturlig så lenge ansiennitetsprinsippet følges uten nyansering. Jeg mener det er misforstått. Det er mulig å unngå å si opp unge med viktig kompetanse, sier Geir Austigard, styreleder i Norsk Industri Rogaland, som er en forening i Næringslivets Hovedorganisasjon.

Austigard er også konsernsjef i Øglænd system, hvor han har ansatt 6-7 unge de siste to årene.

– Det har vi fått mye igjen for. Det er når vi kombinerer de unge med erfarne arbeidstakere at vi får den beste effekten, sier han.

Han etterlyser digital kunnskap og større forståelse for hvor viktig det er å ta i bruk ny teknologi i styrerommene. Da mener han flere unge med denne kompetansen må trekkes frem.

Terje Strøm. Foto: Rune Vandvik

Terje Strøm. Foto: Rune Vandvik

Tøffest for de uten utdanning

– Tallene er en manifestasjon av oljekrisen. Det er veldig normalt at de med kortest ansiennitet og uten erfaring må gå. I aldersgruppen 20–24 er det mange som går tilbake til utdanning, sier Terje Strøm.

– Hva med de som allerede har tatt en mastergrad og venter på å starte i yrkeslivet?

– Det er vrient for dem for tiden. Alternativet er å flytte til Oslo-regionen eller kanskje innlandet eller Nord-Norge. På den annen side er det klare tegn på forbedring, så ingen grunn til panikk.

Strøm tror det blir bedre tider for nyutdannede fra høsten av.

– Med høy utdannelse er du bedre skodd for omstilling. Det er tøffest for de som hoppet på oljejobb uten mer enn videregående skole, da det var gode tider for 3-4 år siden.

Oslo 20140313. Statsminister Erna Solberg på torsdagens klimadugnad i Oslo rådhus. Den 13. mars 2014 inviterer regjeringen sentrale næringslivsaktører, stortingspolitikere, arbeidslivs- og miljøorganisasjoner til et dialogmøte om veien frem til lavutslippssamfunnet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 

Statsministeren: – Det er en utfordring

Dette bekrefter også statsminister Erna Solberg. Under sitt innlegg på Norsk olje og gass sin årskonferanse i mars, tok hun opp økt ungdomsledighet som en bekymring.

Solberg sa da at mange av de høykompetente i olje- og gassnæringen kan komme seg raskt over i andre jobber.

– Det er det vi ser i statistikken. Men det som er hovedutfordringen er de som ikke har en klar formell kompetanse, og de som har kompetanse som bare kan brukes i olje- og gassnæringen. Noen har også avsluttet skolegangen sin tidlig. De har ikke kompetanse som det er like lett å omsette til andre næringer, sier Solberg.

I statsbudsjettet for 2017 ble det derfor satt av 30 millioner kroner til en ny ungdomsinnsats. Dette er tiltak som skal hjelpe unge arbeidsledige ut i aktivitet og jobb.

Arbeidssøkere under 30 år som etter åtte ukers ledighet ikke er i arbeid, utdanning eller annen aktivitet, vil nå få et arbeidsrettet tilbud. Dette kan også suppleres med opplæringstiltak. Satsingen, som trådte i kraft fra nyttår, ble innført først på Sør- og Vestlandet.