Dagens nyheter - oppsummert!

I fjor kom Njord A tilbake til Kværners verft på Stord for oppgradering. For de som sendte plattformen ut fra verftet 20 år tidligere, var det som å få et barn hjem igjen. 

Lørdag tok plattformen sitt første skritt for nye tiår med produksjon. Njord måtte ut av tørrdokken å gi plass til Johan Sverdrup.

På det smaleste var det bare 30 centimeters margin da den 26.000 tonn tunge plattformen ble lirket ut av tørrdokken. Frem til våren 2020 skal resten av jobben gjøres når Njord ligger til kai på Stord.

Få også med deg:

Siste seilas

I 40 år har Heremaas Hermod gjennomført store og tunge løft. Nå skal løftefartøyet sendes til Kina for å bli skrapet, og det er tungvektsfartøyet Dockwise Vanguard som skal frakte den gamle damen til hennes siste stoppested.

Hermods siste jobb var ifølge Upstream å installere den ubemannede brønnhodeplattformen på Statoils Oseberg Vestflanken 2. For oljeselskapet har det vært en travel sommer med usedvanlig mange tunge løft og installasjoner på kort tid.

– En travel sommer vil bli etterfulgt av en travel høst, uttaler Statoil-direktør Margrethe Øvrum. Men da blir det uten veteranen Hermod.