Dagens nyhetsbrev

Rammeavtalen Bilfinger har sikret seg med Statoil er på 13 år, og har en totalverdi på rundt 4 milliarder kroner. Kaefer Energy har fått den mest langsiktige kontrakten i bedriftens historie.

Begge skal levere ISO-tjenester til norsk sokkel, som vil si isolering, stillas/tilkomst og overflate­behandling.

– Vi er utrolig glade i dag. Vi er også ydmyke i forhold til totalverdien på kontrakten, sier administrerende direktør Bård Bjørshol i Kaefer Energy.

Syv milliarder

Statoil inngikk i 2016 rammeavtaler med Beerenberg Corp og Prezioso Linjebygg for resten av installasjonene på norsk sokkel og landanlegg og har dermed nå dekket sitt behov for ISO-tjenester på anlegg som i dag er i drift i Norge frem til 2030.

Totalverdien på kontraktene er syv milliarder kroner.

For Bilfinger innebærer avtalen med Statoil jobb til 450 ansatte fra neste år. Stillingene kommer først og fremst offshore, men også i Stavanger og Bergen.

– Dette er en stor dag for Bilfinger. Kontrakten legger grunnlaget for et veldig langsiktig samarbeid med Statoil, og sikrer mange jobber, sier Tove H. Tyberø, direktør for Nordvest-Europa i Bilfinger til E24.

Bilfinger og Kaefer Energy AS har siden 2010 hatt ansvaret for ISO-arbeidet på installasjonene hvor de reforhandlede rammeavtalene nå er inngått, med unntak av Draupner.

Den fikk Beerenberg avtale på i fjor, men ifølge Statoil er det gjort et leverandørbytte som skal gi en mer fleksibel ressursutnyttelse på tvers av Sleipner Flerfelt. Bilfinger overtar dermed ansvaret for Draupner.

Få også med deg

  • Oljedirektoratets nye letedirektør avslører at det har vært rekordstor interesse for oljeleting i modne områder.
  • Statoil evakuerer ansatte fra plattform på grunn av at en ny tropisk storm er på vei mot Mexicogolfen.
  • Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih åpnet for ytterligere kutt i oljeproduksjonen, under et TV-intervju torsdag, melder Reuters. Det førte til at oljeprisen steg torsdag, skriver E24.
  • Det britiske riggselskapet Ensco og det amerikanske riggselskapet Atwood Oceanics skal fusjonere, skriver Hegnar.no. Det kombinerte selskapet vil få en flåte på 26 flyterigger og 37 jack up-rigger.
  • Det norske riggselskapet Borr Drilling skal samarbeide med oljeservicegiganten Schlumberger. De to selskapene skal levere integrerte borekontrakter i markedet for oppjekkbare rigger, skriver E24.
  • Og nok en gang nekter Petroleumstilsynet Goliat-plattformen å starte produksjonen i Barentshavet. Goliat-plattformen har vært stengt for vedlikehold, men Petroleumstilsynet lar ikke Eni bruke oljeplattformen igjen før en rekke alvorlige feil i el-sikkerheten er fikset.