Fakta

Connector Subsea Solutions

  • Etablert i Bergen i 2000.
  • Eid av Pål Magne Hisdal.
  • Leverer utstyr og løsninger for reparasjon av olje- og gassrør under vann.
  • Samarbeider tett med britiske Hydratight, som blant annet leverer sammenkoblinger for olje- og gassrør.

Connector Subsea Solutions (CSS) anskaffer alle rettigheter til tidligere Fjell Subsea Products AS, det melder selskapet i dag. Årsaken til kjøpet er ifølge selskapet å øke satsing på subsea-distribution, det skriver selskapet i en melding.

Det ble åpnet konkurs i selskapet Fjell Subsea Products AS i slutten av februar i år. Nå overtar CSS selskapets produkter og kompetanse.

Dykkerløse operasjoner

– Vi særdeles fornøyde med at vi nå har overtatt Fjell Subsea Products og tilhørende produkt og kundeportefølje. Ikke minst at vi har fått med oss den nøkkelkompetanse som har ligger i dette selskapet, skriver styreleder Pål Magne Hisdal.

Selskapet ble etablert i Bergen i 2000 og har levert utstyr og løsninger for dykkerløs reparasjon av olje- og gassrør under vann. Blant annet har de jobbet med sammenkoblinger av olje- og gassrør.

Kommuniserer under vann

Nå skal selskapet satse på et nytt område innenfor subsea, nemlig det som kalles subsea distibution. Segmentet innenfor subsea-virksomhet innebærer levering av systemer som skal gjøre det mulig for personell på land eller oljeplattform å kommunisere med undervannsinstallasjoner.

Slik kan man fjernstyre for eksempel ventiler og overvåke tilstanden til installasjonen.

Administrerende direktør Ivar Kjærvik Hanson uttaler at markedet som Connector Subsea Solutions nå går inn i er i størrelsesorden tre milliarder kroner, og at det er et naturlig steg for selskapet å gå inn i.

– I tillegg til vekstpotensialet, er det åpenbare synergier innenfor teknologi, teknisk kompetanse og kapasitet samt innen salg og markedsarbeidet, skriver Hanson.