– Heldigvis går det bedre nå, sier administrerende direktør Heidi Wulff Heimark i Bristow Norway.

Fakta

Bristow Norway

  • Leverer helikoptertjenester på norsk sokkel
  • Hovedkontor på Sola ved Stavanger
  • 402 ansatte

Hun ser tilbake på flere svært tøffe år for selskapet som leverer helikoptertjenester til oljeselskapene på norsk sokkel. På tre år ble det bokført et underskudd før skatt på 360 millioner kroner.

– Mye av årsaken var oljeprisfallet som begynte i 2014, som ga konsekvenser for alle aktører i bransjen. Det førte til kutt hos oljeselskapene, som igjen rammet oss. De etterspurte rett og slett mindre av våre tjenester som følge av lavere aktivitet på norsk sokkel. I tillegg forventet kundene lavere priser. Vi kunne ikke holde på som vi hadde gjort tidligere, sier Heimark.

Sorte tall

De siste to årene har selskapet ifølge Heimark derfor snudd hver stein for å redusere kostnadene. De ansattes pensjonsordning er endret, avtaler er effektivisert, og i fjor ble det gjennomført en omstrukturering som medførte at om lag ti medarbeidere måtte gå.

– Nå begynner vi å se resultatene av den harde jobben som er gjort, sier Heimark.

Nylig leverte selskapet tallene for forrige regnskapsår, som gikk fra 1. april 2016 til 31. mars i år. For første gang på fire år ble det positive tall på bunnlinjen – et overskudd før skatt på knappe 28 millioner kroner.

– Jeg føler at bunnen nå er passert. Det er veldig bra at vi nå endelig går i pluss igjen.

Storkontrakter

Heimark vedgår imidlertid at et overskudd på 28 millioner fra en omsetning på 1,9 milliarder kroner gir små marginer og bare et lite pusterom for selskapet.

– Derfor er det så viktig at vi fortsetter å være opptatt av effektiv drift og reduserte kostnader. Våre ansatte er innstilt på omstilling. De er innforstått med at dette ikke er en «engangsdiett», men at en livsstilsendring må til.

Også framover ser det litt lysere ut for helikopterselskapet. I mai startet milliardoppdrag for Statoil i Bergen og for Shell og Engie i Florø, og i tillegg er det signert en stor avtale med Statoil og Eni i Hammerfest. Disse avtalene viser ikke igjen i regnskapet som nylig ble levert.

– Dette er avtaler som gir oss forutsigbarhet for flere år framover. Det er viktig, for markedet er fortsatt utfordrende.

– Vi har økt markedsandelene våre i Norge og er i dag den ledende aktøren på norsk sokkel. Nå må vi fortsette det gode arbeidet for å opprettholde posisjonen, sier Heimark.