Arbeidet vil ta fatt umiddelbart og planlagt levering skjer i tredje kvartal 2019.

– Vi er stolte over at Statoil har valgt Apply Leirvik til å  levere Peregrino II boligmodul, og at kunden har verdsatt fordelene ved en aluminiumkonstruksjon, sier administrerende direktør Helge Gjøsæter ved Apply Leirvik i en pressemelding.

Overfor Sysla sier han at 40 ingeniører vil jobbe med prosjektet på det meste. Under byggingen vil 150 operatører være i sving. I utgangspunktet blir det ikke snakk om nyansettelser.

– Våre ingeniører er nå i ferd med å gjøre seg ferdige med arbeidet knyttet til Johan Sverdrup. Denne kontrakten sikrer nytt arbeid og kontinuitet for våre ansatte, sier Gjøsæter til Sysla.

Nytt bein å stå på

– Vi har vært leverandør til Statoil siden 70-tallet, men dette er første gang vi også blir inkludert i selskapets internasjonale virksomhet, sier han.

Dette er nemlig den første komplette leveransen av en boligmodul i aluminium fra verftet på Stord til det internasjonale markedet.

– Det er spesielt hyggelig. Vi har de siste årene jobbet mye med forbedringer og kostnadskutt og viser nå at vi kan vinne i konkurranse med internasjonale aktører. Det gir oss flere bein å stå på i årene framover, sier Gjøsæter.