Aker Solutions melder i dag at selskapet har fått tilslag på en såkalt «master contract» på en forhåndsstudie (FEED) for Chevron-opererte Jansz-Io-feltet utenfor kysten av Australia.

Luis Araujo er CEO i Aker Solutions.

Selskapet skal gjøre «front-end» design av en subsea-kompresjonsstasjon som skal bidra til å hente mer gass fra feltet. Teknologien er ni år gammel og har allerede blitt tatt i bruk av Equinor på Åsgard-feltet i Norge.

Første gang utenfor Norge

Dette er første gang det planlegges å ta i bruk teknologien utenfor Norge, forteller Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions i meldingen.

– Aker Solutions har hatt en tilstedeværelse i Vest-Australia i 20 år og vi ser frem til å samarbeide med lokalt næringsliv om utviklingen av dette prosjektet, sier han.

Selskapet skal også undersøke muligheten for en ubemannet kraftstasjon som vil sørge for strøm til kompresjons-systemet.

Subsea-delen sørger for å holde trykket oppe i gassfeltet. Over tid synker dette og gjør det vanskeligere å få ut større mengder gass, leser man fra meldingen.

Kontraktsverdien er ikke kjent, men E24 melder at selskapet fikk 3,4 milliarder kroner da det i 2010 ble tildelt kontrakten på Åsgard-feltet.