Gazprom snuser på norske LNG-skip

Shtokman Development har sendt en delegasjon til Norge for å se på samarbeid om konstruksjon av LNG-fartøyer til feltet.


  • Elisabeth H. Kolstad
Publisert

Shtokman Development har sendt en delegasjon til Norge for å se på samarbeid om konstruksjon av LNG-fartøyer til feltet.

I går meldte Offshore.no at Russland vil satse på LNG for å øke transportnettet, og at Shtokman er ett av prosjektene som kan bli berørt.

Les mer: Gazprom ser nærmere på LNG.

En kilde i et norsk shippingselskap har bekreftet at et møte har funnet sted med Shtokman utviklerne, og at den norske shipping-næringen er veldig interessert, melder Barents Observer. Den samme kilden mener nordmennene ikke vil være like interessert hvis Shtokman ønsker skip med kun essensielle fasiliteter.

Det er ventet at flere norske LNG-aktører vil by på Shtokman-kontrakter. Klimaet på Shtokman og problemer med å manøvre tanker i Teriberka vil by på problemer for LNG-produksjonen. Höegh (bildet) skal stille sterkt med sin arktiske erfaring og sin såkalte LNG jetty.

Halvparten av feltets 3.8 trillioner kubikkmeter er planlagt transformert til LNG, så Shtokman-feltet har behov for et stort antall LNG-ffartøy melder Barents Observer.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail