Johan Sverdrup-feltet. Foto: Jon Ingemundsen

Equinor innfører 21 dagers offshoreperiode

Offshorearbeidere i Equinor får midlertidig utvidet arbeidstiden offshore med sju dager fra 14 til 21 dager.


  • Elisabeth Seglem /Stavanger Aftenblad
Publisert

– Vi gjør dette som et koronatiltak og innfører ordningen for de som opprinnelig sto på hjemreise fra sokkelen denne uken. Dette gjelder da de som er ute nå i første omgang, så er det for tidlig å si noe om oppfølgingen etter dette, sier pressekontakt Morten Eek til Aftenbladet.

Tiltaket vil også lette logistikken med å frakte folk til og fra feltene med helikopter.

Enig med fagforeningene

Mandag sier den desidert største aktøren offshore, Equinor, at selskapet er blitt enige med fagforeningene om å innføre opptil 21 dagers oppholdsperiode offshore for de som er ute på Equinor-felt nå. Endringen berører både ansatte som er ute på jobb nå og ansatte som skal offshore.

– Jeg har ikke alle detaljer, og varigheten av dette gjelder så langt for de som skulle rotert skiftet sitt denne uken, sier Eek.

Equinor er operatør på rundt 40 installasjoner på norsk sokkel.

Normal rotasjon hos Conocophillips

– Conocophillips opprettholder normal arbeidsrotasjon, sier pressekontakt Stig S. Kvendseth til Aftenbladet.

Han sier videre dette om selskapets offshore-rotasjon:

«Vi gjennomfører normal arbeidsrotasjon av mannskaper offshore så lenge det er personer som ikke er i karantene eller viser de sykdomstegnene som Folkehelseinstituttet har beskrevet. Samtidig har vi redusert aktivitetsnivået knyttet til det som ikke er kritiske oppgaver. Vi prioriterer en offshore-bemanning som viderefører en sikker drift og produksjon, og støtte til brønnaktiviteter. Dette betyr at vi nå har en reduksjon i offshorebemanningen i Ekofisk-området på om lag 200 sammenlignet med en normalbemanning».

Del på
facebooktwitterlinkedinemail