Erik Haugane, medgründer og direktør for Okea, her sammen med Ola Borten Moe utenfor kontoret i Kristiansund. Foto: Signe Dons

Okea i full gang på norsk sokkel: – De første månedene av 2019 var kjempeviktige

Selskapet melder at notering på Oslo Børs kan skje i løpet av første halvår i 2019.

Publisert

Oljeselskapet Okea melder om et resultat etter skatt på 3,4 millioner kroner, mot minus 0,5 millioner kroner i første kvartal 2018.

Det viser selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem tirsdag.

– De første månedene av 2019 var kjempeviktige for Okea. I vårt første hele kvartal som operatør på Draugen-feltet var produksjonseffektiviteten høy, og vi gjennomførte en trygg nedstengning for utskiftning av rør, sier administrerende direktør og gründer i selskapet Erik Haugane i en kommentar.

Selskapet produserte om lag 19.500 fat oljeekvivalenter per dag i første kvartal, noe som genererte en sterk netto kontantstrøm, påpeker direktøren.

Draugen. Okea overtok operatøransvaret 1. desember 2018. Foto: Signe Dons

Levetid til 2040

Driftsresultat endte på 175 millioner kroner, opp fra minus 18 millioner i første kvartal 2018.

Totale driftsinntekter i første kvartal endte på 764 millioner kroner, melder oljenykommeren.

Netto kontantstrøm fra driften endte på 494 millioner kroner i første kvartal.

I slutten av april ble det kjent at Odfjell Drillings nyeste borerigg «Deepsea Nordkapp» fikk sin første jobb for oljeselskapet. Riggen skal bore to brønner i Draugen-lisensen, som Okea kjøpte av Shell for 4,5 milliarder kroner i 2018.

Dette er de første brønnene oljeselskapet borer på norsk sokkel, med borestart i fjerde kvartal 2019.

Den første brønnen er i selve Draugen-feltet, mens den andre er en letebrønn i «Skumnisse»-prospektet, nordøst for Draugen.

Allerede i januar i år meldte selskapet at de var interessert i å bore flere prospekter i nærhetene av Draugen, og trakk frem prospektene «Skumnisse», «Springmus», «Dansemus», «Infill» og «East Flank». Okea har flere ganger uttalt at de ønsker å forlenge levetiden til feltet til 2040.

«Deepsea Nordkapp». Foto: Adrian Søgnen

Børsnotering andre kvartal

Okea melder også at utviklingen av Yme og Gjøa også er i rute.

– Våre vekstplaner går bra. Plan for utvikling av P1-prosjektet på Gjøa ble levert i februar med planlagt produksjonsstart i fjerde kvartal, og Yme-utviklingen er i rute mot første olje første halvår 2020. Vi er også glade for at Okea ble tildelt fire nye lisenser på den norske kontinentalsokkelen i 2018, hvor selskapet skal være operatør på tre, sier Haugane.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at notering på Oslo Børs kan finne sted i løpet av første halvår 2019, og at dette kan bety at selskapet vil hente penger for å finansiere ytterligere vekst.

Flere av gigantene har begynt å trekke seg ut fra norsk sokkel, mens flere små og mellomstore selskaper har inntatt oljebransjen. Hva betyr det for oljenasjonen Norge? Det har vøært tema i Sysla- podkasten Det vi lever av. Hør episoden her:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail