Okea overtok operatøransvaret på Draugen 1. desember 2018. Foto: Signe Dons

Okea vil importere gass til Draugen

For å holde produksjonen i gang på det gamle oljefeltet må Okea importere gass for å holde turbinene i gang.

Publisert

Etter at Shell ønsket å trekke seg ut av Draugen i 2018 slo det lille oljeselskapet Okea til og la 4,5 milliarder kroner på bordet.

Grunnen til at Shell ønsket å trekke seg ut var fordi feltet som startet produksjon i 1993 var på vei til å bli overmoden for oljegiganten.

Oljedirektoratet skriver på sine nettsider at med en synkende oljeproduksjon på Draugen vil det ikke være tilstrekkelig mengde gass til å drive turbinene på plattformen.

Okea ser imidlertid fremtidige muligheter på oljefeltet, og vil derfor begynne å importere gass til plattformen i løpet av året, melder konsernsjef i Okea, Erik Haugane, til E24.

Dermed vil produksjonen kunne utvides fra 2027 til 2035. For å strekke produksjonen ytterligere, til 2040, har selskapet en plan om å elektrifisere Draugen.

– Det tredje vi jobber med er elektrifisering. Vi trenger nok litt støtte fra NOx-fondet for å få det til, for det er en investering på rundt to milliarder for å få kabelen ut. Teknisk sett er det ikke noe problem og da vil gassen fra Hasselmus gå til eksport, sier Haugane til E24.

Les også: Equinor skal satse hardt på elektrifisering

Del på
facebooktwitterlinkedinemail