Nøkkelfunksjoner for å opprettholde norsk olje- og gassproduksjon kan få unntak for korona-bestemmelser. Her fra Johan Sverdrup-feltet. Foto: Jon Ingemundsen

Oljearbeidere kan få unntak for korona-bestemmelser

Nøkkelpersonell i olje- og gassindustrien kan søke om å få tilbud om barnehage og skoleplass til sine barn.


  • Tor Gunnar Tollaksen / Stavanger Aftenblad
Publisert

Torsdag kveld kom det på plass at oljearbeidere som sørger for drift av norsk olje- og gassproduksjon defineres som en samfunnskritisk funksjon i samfunnet.

– Dette er noe jeg selv har tatt opp i møte med olje- og energiminister Tina Bru og som vi har hatt tett og god kontakt med Norsk olje og gass om. Og jeg er glad myndighetene nå har fått det på plass, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi til forbundets nettsider.

Viktig nøkkelpersonell

Det er departementene som sammen med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, DSB, som avgjør hvilke roller i samfunnet som er så viktige at det anses som samfunnskritisk dersom nøkkelpersonell ikke får være på jobb.

DSB har sendt ut en liste over disse funksjonene til kommunene og en anbefaling om hvordan de skal håndteres. Terskelen for å få tilbud om skole- og barnehageplass av hensyn til smittevernet skal ligge høyt, og antall personer som ber om barnehage- og skoleplass skal begrenses så mye som mulig.

Listen oppdateres av og vurderes fortløpende av regjeringen og du kan lese denne listen her (ekstern lenke).

For olje- og gassvirksomheter skriver regjeringen nå følgende om samfunnskritisk personell for å opprettholde virksomhet og sysselsetting på norsk sokkel:

  • Kontrollromspersonell knyttet til gassverdikjeden.
  • Kritisk driftspersonell knyttet til gassverdikjeden.
  • Kritisk bemanning offshore for å opprettholde olje- og gassproduksjon.

Mannskap på rigg og skip

Også riggarbeidere og forsyningsskip til offshoreindustrien er tatt med i den siste oppdateringen fra regjeringen:

  • Mannskapsmedlemmer på skip og rigger knyttet til transport og olje- og gassproduksjon.
  • Ansatte i rederier og skipsfartsnæringen med vesentlige oppgaver knyttet til å opprettholde operative logistikkkjeder og
    energiproduksjon.

Les også: Total kutter 24 jobber i Stavanger

Del på
facebooktwitterlinkedinemail