Illustrasjon: Aibel

Milliardkontrakt for havvindplattform til Aibel

Kontrakten er verdt over 2,5 milliarder kroner.

Publisert

Aibel og Keppel Fels har sikret kontrakt for levering av en såkalt HVDC-plattform og en landbasert omformerstasjon til offshore nettilkoblingssystemet DolWin5.

HVDC (høyspent likestrømsoverføring) er et overføringssystem av elektrisk energi over store avstander ved hjelp av likestrøm.

Det skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Selskapet omtaler kontrakten som av betydelig størrelse, en betegnelse som blir brukt om kontrakter som har en verdi på over 2,5 milliarder kroner.

Aibels oppgave er prosjektering, ingeniørtjenester og innkjøp mens Keppels Fels sitt verft i Singapore skal bygge omformerplattformen.

Etter transport fra Singapore til Haugesund vil Aibel ha ansvar for å insallere utstyr fra ABB, i tillegg til ferdigstilling, transport og installering av plattformen på feltet.

– Med denne tildelingen opprettholder vi vår posisjon som en foretrukken partner i havvind-segmentet og styrker vår rolle som leverandør til det europeiske fornybar energimarkedet, sier konsernsjef i Aibel Mads Andersen.

Dolwin5 skal installeres i DolWin-klyngen på tysk sokkel i Nordsjøen, med planlagt levering i tredje kvartal 2024.

Tre andre DolWin-plattformer er allerede i drift i klyngen. Blant dem er DolWin beta, Aibels først havvind-plattfor som ble levert i 2015 sammen med ABB. Den er for øyeblikket den kraftigste omformerplattformen for havvind i verden.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail