NRK: Rundt 1000 ansatte i oljebransjen har fått permitteringsvarsel

Permitteringsvarslene har kommet som følge av de nye karantenereglementene.

Publisert

Fagforbundsleder Hilde-Marit Rysst i Safe forteller til NRK at omkring 1000 ansatte i oljebransjen har fått permitteringsvarsel.

Varslene har kommet som følge av de nye karantenereglementene. Oljeplattformer fortsetter oljeproduksjonen med langt færre arbeidere enn vanlig, sier hun.

Safe er et fagforbund for ansatte i energisektoren, og er en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren.

Equinor har kuttet i aktiviteten

Torsdag forrige uke ble det klart at Equinor skal kutte i aktiviteten på plattformene på norsk sokkel. Produksjonen av olje og gass skal opprettholdes, men all aktivitet som ikke er kritisk for dette, utsettes.

Flere offshorearbeidere har blitt sendt hjem.

Også oljeservice er hardt rammet. 6000 norske medarbeidere i oljeleverandøren Aker Solutions har fått forhåndsvarsel om permittering som følge av koronautbruddet.

Oppretter kriseteam

Equinor skriver tirsdag at de skal danne egen krisegruppe for å håndtere koronasituasjonen. Den vil bli ledet av Pål Eitrheim, som rapporterer direkte til konsernsjef Eldar Sætre.

Det midlertidige konsernprosjektet vil ivareta både umiddelbar respons og langsiktige implikasjoner som følge av koronavirusutbruddet, heter det i en pressemelding tirsdag.

– Dette er utfordrende tider for oss alle, sier Sætre i pressemeldingen.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail