Boreriggen West Mira er eid av Northern Drilling og var på oppdrag for Wintershall Dea i Norskehavet. Foto: Adrian Søgnen

«West Mira» truffet av bølge. Mistet livbåt.

Hybridrigg rammet av dårlig vær.

Publisert

Det var lørdag formiddag at boreriggen «West Mira» ble truffet av en stor bølge og mistet en livbåt.

Det melder Finansavisen.

Riggen, som eies av Northern Drilling og driftes av Seadrill, var på oppdrag for Wintershall Dea på Haltenbanken i Norskehavet da hendelsen inntraff, melder avisen.

– Det er vanskelig å si akkurat hva som har skjedd, men det er det vi prøver å finne ut av nå, sier kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik i Wintershall Dea til Sysla.

120 personer om bord

Det skal ha vært kraftig uvær i området.

– Det var en signifikant bølgehøyde på 8 meter da det skjedde, noe som innebærer at det innimellom kan komme dobbelt så høye bølger. All aktivitet var derfor innstilt på tidspunktet da bølgen traff riggen og det var ikke personell ute på jobb, forteller Hjertvik.

Lørdag var det 120 personer om bord, ifølge Hjertvik.

Bølgen skal ha truffet livbåtstasjonen forut på riggen. Hjertvik forsikrer om at det likevel er god livbåtkapasitet til personalet som er om bord, til tross for den manglende livbåten.

Nå undersøker Wintershall om det er ytterligere skader på riggen.

– Det er vanskelig å si noe mer om hva som kan ha vært årsaken til at livbåten løsnet før vi har fått gjort ytterligere undersøkelser, sier Hjertvik.

«Normand Prosper». Foto: Solstad Offshore

Solstad-skip satt inn i søk

Ankerhåndteringsfartøyet «Normand Prosper», som tilhører Solstad Offshore, er nå satt inn i søket etter den savnede livbåten.

– Hovedredningssentralen har laget drivbaneanalyser som sannsynligvis kan si noe om hvor den er, sier Hjertvik.

Været i området er fremdeles dårlig og all aktivitet på leteriggen er fremdeles innstilt, opplyser Wintershall Dea.

Verdens første hybridrigg

Sysla var om bord i West Mira i august da hybridriggen lå til kai ved Ågotnes. Boreriggen er verdens første hybridrigg, noe som innebærer at den er utstyrt med batteripakke for å spare unødvendig energiproduksjon.

I november startet riggen arbeidet på Bergknapp-brønnen. Dette er den første av totalt tolv brønner West Mira skal bore for oljeselskapet Wintershall Dea de neste to årene.

Brønnen ligger i den sørlige delen av Norskehavet, der korteste avstand til land er 159 km til Frøya kommune i Trøndelag fylke.

Fra Bergknapp skal riggen etter hvert videre til Maria-feltet, om lag 10 kilometer unna, for å bore to brønner, før den setter kursen mot Nordsjøen.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail