Oljeselskapet fikk tidligere denne måneden tillatelse til å bore en avgrensningsbrønn med riggen «Island Innovator» i Nordsjøen.

DNO nær milliardunderskudd

Olje- og gasselskapet rapporterer et underskudd på 880 millioner kroner og skriver ned over en milliard kroner.

Publisert

Det kommer frem i resultatet for tredje kvartal som ble offentliggjort torsdag.

DNO melder om inntekter på 227 millioner kroner, en økning på 33 prosent fra samme periode i fjor. Likevel ender selskapet på et underskudd på 96 millioner dollar, tilsvarende 880 millioner kroner.

Dette er en kraftig nedgang fra fjoråret da selskapet var 68 millioner dollar i pluss. På forhånd hadde analytikerne forventet et overskudd på 57 millioner dollar, ifølge Infront Data skriver E24.

Skriver ned over en milliard

Resultatet er inkludert nedskrivninger på 138 millioner dollar, tilsvarende over 1,2 milliarder kroner i kvartalet. Nedskrivningene er tilknyttet Brasse-feltet i Nordsjøen og Ketch-feltene i Storbritannia, hvor Brasse-feltet står for 89 millioner dollar av nedskrivningene. Dette skyldes reduserte reserveestimater, opplyser selskapet i kvartalsrapporten.

Driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) endte på 109 millioner dollar i tredje kvartal, mot 143 millioner dollar i samme periode i 2018. Også dette er betraktelig svakere enn ventet.

Ifølge estimater innhentet av Infront Data for TDN Direkt var det på forhånd ventet at olje- og gasselskapet ville rapportere en EBITDA på 153 millioner dollar.

I sommer meldte selskapet at de hadde planer om å bore 36 brønner i løpet av året, hvor 6 skulle bores i Nordsjøen i andre halvår.

Tidligere denne måneden fikk oljeselskapet utviklingstillatelse til å bore en avgrensningsbrønn tre kilometer vest for Heidrun-feltet.

DNO har gjort comeback på norsk sokkel etter å ha sikret seg kontrollen over Faroe Petroleum i vår.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail