even Waves. Foto: Subsea 7

Sterk topplinje – men må skrive ned verdier for 940 mill.

Svakere utvikling innen segmentet fornybart enn ventet fører til en nedskrivning av goodwill på nesten en milliard.

Publisert

Oljeserviceselskapet Subsea 7 leverte fredag tall som var bedre enn markedet forventet. Omsetningen for fjerde kvartal 2019 ble på 8,3 milliarder kroner, ned fra 9,6 milliarder i samme periode året før.

Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 1,57 milliarder kroner, opp fra 1,52 milliarder kroner i samme periode året før.

Skriver ned verdier for nesten en milliard

Det er langt bedre enn forventningene på forhånd – men resultatet blir rødt som følge av en gigantisk nedskrivning, kommer det frem i selskapets kvartalsrapport.

– I segmentet fornybart og tunge løft fortsetter kabelleggingsfartøyene våre å ha mye arbeidstid, men det er tøff konkurranse i markedet for fundamenter. Vi har derfor måttet avskrive goodwill knyttet til denne virksomheten, sier konsernsjef John Evans i børsmeldingen.

En svak utvikling i virksomheten fører til at selskapet må skrive ned verdier for 940 millioner kroner knyttet til goodwill, altså verdier på balansen som ikke er fysiske, som åndsverk og navnrettigheter.

Ordrebok på 48 milliarder

– Etterspørsel etter tjenester for offshore vindturbiner øker, men mer konkurranse presser prisene ned. Dette forventer vi å bedre seg etter som markedet rebalanserer, skriver selskapet i meldingen.

Mye av omsetningsfallet kom av lavere aktivitet i fornybar-segmentet, i tillegg til mindre aktivitet i Afrika.

Ordreboken beløper seg til rundt 48 milliarder kroner.

Subsea venter både høyere omsetning og driftsresultat i 2020, drevet av økt aktivitet i nøkkelmarkedet.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail