Bandurria Sur-blokken i Vaca Muerta (Foto: YPF/Equinor).

Equinor kjøper andel i Argentina for 1,64 milliarder

Equinor utvider virksomheten i Argentina gjennom et nytt storkjøp sammen med Shell.

Publisert

Equinor og partneren Shell har i fellesskap kjøpt en andel på 49 prosent i den landbaserte blokken Bandurria Sur i provinsen Neuquén i Argentina for 1,64 milliarder kroner, skriver oljegiganten i en pressemelding.

Det er Schlumberger som selger området, og det statlige argentinske oljeselskapet YPF eier resten av blokken og forblir operatører.

– Vi utvider vår virksomhet i Argentina, i tråd med vår strategi om å utvikle internasjonale vekstmuligheter, sier Nidia Alvarez Crogh, Equinors landsjef for Argentina.

Vil øke andel til 60 prosent

I tillegg har Shell og Equinor inngått en avtale med YPF om kjøp av ytterligere 11 prosent av blokken, dersom myndigheter godtar dette. Isåfall vil partnerne sitte med en andel på 60 prosent, mens YPF får en andel på 40 prosent og fortsetter som operatører.

– Vi er svært glade for å inngå partnersamarbeid med Shell i Bandurria Sur-blokken, som ligger i et område med betydelig potensial, og videreutvikle vårt nære partnersamarbeid med YPF, som vi allerede samarbeider med i utforsking av flere muligheter på land, til havs og innen fornybar energi i Argentina, sier Alvarez Crogh.

I dag deltar Equinor i åtte blokker til havs i Argentina, hvorav seks er som operatør.

I tillegg er selskapet partnere med YPF i den landbaserte Bajo del Toro-blokken, og har en operatørandel på 90 prosent i naboblokkene Bajo del Toro Este og Aguila Mora Noreste med oljeselskapet GyP.

Overtok solprosjekt i Argentina

Equinor har tidligere gått sammen med norske Scatec Solar om kjøp av solernergiprosjektet Guanizul 2A (G2A) i Argentina, med en eierandel på 50 prosent hver. I en melding skrev Equinor at prosjektet har potensial til å forsyne rundt 80.000 argentinske husstander med fornybar energi.

Prosjektet er på 117 megawatt og ligger i San Juan-regionen i Argentina.

Equinor har hatt en tilstedeværelse i Argentina siden 2017 og eier andeler i flere lisenser.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail