Direktør Jan T. Narvestad kan glede seg over svært gode tall for Rosenberg Worley AS. Nå er resultatene på plass etter sterk omsetningsvekst de siste to årene. Foto: Fredrik Refvem

Kjempeår for Rosenberg verft

Rosenberg Worley tredoblet inntektene til over tre milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 228 millioner kroner. Året før var resultatet under én million kroner.


  • Tor Dagfinn Dommersnes / Stavanger Aftenblad
Publisert

Etter noen vanskelige år er det nå fullt kjør ved Rosenberg verft, og inntektene strømmer inn. Også på bunnlinjen, altså resultatmessig, ser det nå svært positivt ut.

– Ja, vi er nå godt fornøyd med resultatet, sier administrerende direktør Jan T. Narvestad ved Rosenberg Worley AS til Aftenbladet. – Dersom vi ser to år tilbake, så har vi nå seksdoblet inntektene.

Rosenberg Worley har såkalt avvikende regnskapsår, så tallene gjelder for året fram til 1. juli 2019.

15 prosjekter i gang

– Vi har nå 15 ulike prosjekter på gang her ved verftet, og tre av dem er milliardkontrakter, sier Narvestad. – Men også de andre jobbene er viktige, og gir oss mye arbeid og fine inntekter.

De tre største jobbene ved verftet akkurat nå er arbeid med Gjøa-plattformen i forbindelse med Nova-utbyggingen, Martin Linge-prosjektet og produksjonsskipet Jotun.

Ordrereserven er høy.

– Vi har fullt arbeid ut 2022, og nå jobber vi hardt for å sikre nye kontrakter også etter det, sier Narvestad.

Aftenbladet skrev nylig at verftet nå trenger mer plass på Buøy.

Lundin-direktør Kristin Færøvik har tidligere vært Rosenberg-sjef. I 2018 markerte hun og direktør Jan T. Narvestad at verftet fikk kontrakten på modifikasjonsarbeid på Edvard Grieg-plattformen. Foto: Jarle Aasland

3500 i arbeid

Det er nå 1000 fast ansatte ved Rosenberg. I tillegg er det 2500 innleide i arbeid. Det er ikke planer om mange nyansettelser i år.

– Etter noen år med sterk vekst gjelder det nå å konsolidere stillingen og sikre lønnsom drift også framover, sier Narvestad.

Inntektene for verftet var altså over tre milliarder kroner. Marginen på driften er ca 7 prosent og ca 5,5 prosent etter skatt.

– Vi ser nå resultatene av god kostnadskontroll og effektiviseringen vi har vært gjennom tidligere.

Les også: De største skipsverftene i Norge har tapt 7,6 milliarder på oljekrisen

Worley en gigant

Også det australske eierselskapet Worley har lagt bak seg et godt regnskapsår, med en avkastning på egenkapitalen på over 5 prosent. Den store nyheten var kjøpet av en divisjon i Jacobs Engineering Group Inc. for 3,2 milliarder amerikanske dollar. Etter dette kjøpet er Worley Ltd. et gigantselskap med 57.600 ansatte i 51 land.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail