Foto: Fredrik Refvem

Rosenberg-ansatte har fått permitteringsvarsel

Tirsdag formiddag sendte Rosenberg ut permitteringsvarsel til sine ansatte.


  • Tor Gunnar Tollaksen / Stavanger Aftenblad
Publisert

– Det har vært møter og en pågående situasjon rundt dette med permitteringer, og nå har vi fått beskjed om at permitteringsvarsel til alle arbeiderne på Rosenberg. Bedriften forbereder seg nå på at permitteringer kan skje, sier formann Erlend Nygård i Rosenberg-klubben til Aftenbladet.

Mandag ettermiddag opplyste Rosenberg-direktør Jan T. Narvestad til Aftenbladet at han ikke trodde at Rosenberg ville klare seg uten permitteringer i den pågående krisen. Men på det tidspunkt var det ikke tatt noen beslutning om å sende ut permitteringsvarsler.

Dette ble altså gjort tirsdag formiddag.

– Per nå er det ingen permitterte, men situasjonen er under løpende vurdering. Mange ting spiller inn; både når det gjelder jobb og når det gjelder korona-situasjonen, vi styrer ingen av disse tingene. Kundene vi er i kontakt med ønsker å ha en mest mulig normal situasjon og at vi begrenser denne utfordringen mest mulig, sier Rosenberg-direktør Narvestad, som understreker at det er for tidlig å si noe om eventuelt antall som permitteres.

– Alle ønsker så langt det er mulig å unngå permitteringer og at dette skal ramme færrest mulig, sier han.

Når bedriften nå ser på muligheten for å permittere ansatte, understreker klubbleder Nygård at Rosenberg-klubben vil jobbe hardt for at færrest mulig blir permittert.

Nygård gjentar, som han påpekte mandag, mulige tiltak innenfor arbeidstid, rotasjonsordning og internkurs som muligheter for å holde flest mulig i jobb.

– Om bedriften permitterer er det viktig at argumentene er gode og at det blir sett på arbeidssituasjonen til den enkelte. Jeg håper at vi kan holde flest mulig i gang ved å se på mulige løsninger sammen med bedriften, sier Nygård.

Det er foreligger ikke tall på hvor mange ansatte som har fått permitteringsvarsel, men Rosenberg har rundt 1000 ansatte i ulike arbeidsdisipliner.

Så langt Aftenbladet forstår er det ikke anslått noe tall på hvor mange arbeidere som eventuelt permitteres i første omgang.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail