Foto: DNO YEMEN UNION

Flere Jemen-problemer for oljeselskapet DNO

Siden 2015 har oppsagte ansatte i DNO i Jemen kjempet for å få lønn. Nå ser OECD på en ny klage mot det norske oljeselskapet.


  • Erlend Skarsaune
Publisert

I begynnelsen av januar ble det klart at oljeselskapet DNO vant oppkjøpskampen om konkurrenten Faroe. Dermed styrker Norges eldste privateide oljeselskap sin tilstedeværelse på norsk sokkel, etter lenge å ha konsentrert seg kun om Midtøsten, skriver Aftenbladet.

Selv om mye av utenlandsaktiviteten er knyttet til Irak, har DNO også en forhistorie i Jemen. Og der mener en rekke ansatte at oljeselskapet skylder dem lønn fra 2015, da uroen i landet også rammet oljebransjen hardt.

DNO trakk seg ut i all hast og ansatte ble sagt opp på SMS og e-post. Siden har arbeiderne – DNO hadde 242 ansatte i Jemen – kjempet for lønnen de har krav på.

Norske Industri Energi har engasjert seg i saken til de jemenittiske DNO-ansatte, gjennom samarbeid med DNO Yemen Union. Sammen har fagforeningene to ganger klaget DNO inn for brudd på retningslinjene til OECD – Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling. Disse er norsk næringsliv forpliktet til å følge.

Nå har OECDs såkalte kontaktpunkt i Norge bestemt at det er grunn til å ta den siste klagen opp til behandling og granske saken.

DNO har ingen tiltro til at OECD vil behandle klagen upartisk. Her viser oljeselskapet til muligheten til å bli hørt før slutterklæringen til forrige klage ble skrevet og OECDs uttalelser til norske medier.

Les hele saken på aftenbladet.no

Del på
facebooktwitterlinkedinemail