Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Equinor oppretter krisestab mot koronaviruset

Equinor etablerer et nytt konsernprosjekt for å håndtere viruskrisen. Pål Eitrheim vil lede arbeidet.

Publisert

Oljegiganten skal danne egen krisegruppe som skal håndtere koronasituasjonen. Den vil bli ledet av Pål Eitrheim, som rapporterer direkte til konsernsjef Eldar Sætre.

Det midlertidige konsernprosjektet vil ivareta både umiddelbar respons og langsiktige implikasjoner som følge av koronavirusutbruddet, heter det i en pressemelding tirsdag.

– Dette er utfordrende tider for oss alle, sier Sætre i pressemeldingen.

– Vil påvirke Equinor i lang tid

Koronakrisen har både ført til vanskeligheter å opprettholde oljeproduksjonen, potensielle permitteringer i oljenæringen, samt et brått fall i oljeprisen.

– Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover, sier Sætre, som legger til at balansen er solid.

– Men det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthet.

Koronarbeidet står øverst på dagsorden

Prosjektet vil bli etablert og strukturert i de kommende dagene og vil bli ledet av konserndirektør for Nye energiløsninger, Pål Eitrheim, som rapporterer direkte til konsernsjef Eldar Sætre.

– Det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthet. Jeg har derfor bedt Pål Eitrheim om å lede arbeidet vårt med dette og det vil stå øverst på dagsorden for konsernledelsen og styret, sier Sætre.

Oljeselskapet har allerede iverksatt betydelige tiltak for å begrense spredningen av koronaviruset, blant annet ved å redusere og utsette ikke-kritiske oppgaver på felt og anlegg.

– Det vil være usikkerhet og volatilitet fremover, og Equinor vil kontinuerlig vurdere tiltak for å svare på dette. Å holde produksjonen i gang og sikre at vi kan levere olje og gass til våre kunder har høy prioritet, heter det i pressemeldingen.

Hvilke konsekvenser kommer av en lav oljepris? Hør om dette og mer i siste episode av Det vi lever av:

Episoden handler om leverandørene i oljebransjen. Hvordan går det med dem nå? Klarer de å finne arbeid i nye markeder? Og hvordan påvirkes bedriftene av de siste ukenes drama?

Gjester er Espen Norheim og sjeføkonom Kyrre Knudsen i SR-Bank. Ola Myrset er programleder.

Episoden ble spilt inn onsdag 11. mars.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail