Lofoten. Foto: Scanpix

Oslo Høyre har vedtatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja

Oslo Høyre har som første fylkeslag i partiet vedtatt at de vil verne havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot konsekvensutredning og oljeutvinning.


  • NTB
Publisert

Vedtaket ble fattet enstemmig på Oslo Høyres årsmøte lørdag.

– Vi håper nå at de andre Høyre-fylkene i landet vil være med oss på dette standpunktet når vi kommer til Høyres landsmøte i mars, sier Saida Begum, leder i resolusjonskomiteen.

Vedtaket er del av en større miljøresolusjon. Her er partiet også positive til utbygging av vindkraft til havs og på land. De ønsker også miljøregnskap for cruiseskip og vil elektrifisere alle oljefelt innen 2030.

Symbolsak?

De siste årene har kampen om Lofoten, Vesterålen og Senja – LoVeSe – preget norsk oljedebatt. I april i fjor sa Arbeiderpartiet på sitt landsmøte nei til konsekvensutredning av dette området.

Hvorfor er det så viktig for oljebransjen å åpne området? Er dette først og fremst en symbolsak? Og er døren nå lukket for godt? Dette er noen av spørsmålene du får svar på i en tidligere episode av Sysla-podkasten Det vi lever av. Hør episoden her:

Høyre-politikere i nord slår tilbake

Høyre i Troms og Finnmark liker dårlig at Oslo Høyre går imot oljeutredning i nord. Nå slår de tilbake med en rekke spenstige forslag for Oslo-politikken.

Det er forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) fra Båtsfjord i Finnmark som har formulert den noe humoristiske resolusjonen som søndag ble vedtatt på fylkesårsmøtet i Troms og Finnmark Høyre. I teksten meisler han ut en rekke luftige visjoner for Oslo.

«Den gamle NRK-tomta reguleres som vindmøllepark. Karl Johans gate fra Sentralbanestasjonen opp til restauranten Scotsman omdøpes til Denne vei. Karl Johans gate fra Scotsman opp til Slottet omdøpes til Kongens gate slik at man vet hvor man kommer hvis man tar til høyre etter lunsj», heter det blant annet.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail