Boreriggen West Hercules under boring i Barentshavet. Foto: Ole Jørgen Bratland.

Boringen til det store C02-prosjektet skal nå begynne

Equinor har fått samtykke til boring av en letebrønn.

Publisert

Northern Lights, et stort prosjekt knyttet til transport og lagring av CO2, er under utvikling, Nå har Equinor fått samtykke til å bore en letebrønn til prosjektet.

Det melder Petroleumstilsynet mandag.

Brønnen, 31/5-7, tilhører en utnyttingsløyve E001 som Equinor er operatør over. Hele arealet på feltet skal brukes til injeksjon og lagring av C02. Eon, som brønnen kalles, ligger vest for Trollfeltet i Nordsjøen.

Brønnen ligger 307 meter under havet, og boringen er forventet å begynne i midten av oktober og boringen skal ha en varighet på 79 dager.

Det er den North Atlantic-eide riggen, West Hercules, som skal brukes i operasjonen.

Skal teste bergrunnen

Hovedoppgaven til letebrønnen er å undersøke om berggrunnen kan brukes til å injisere og lagre Co2 i.

Northern Light er et samarbeidsprosjekt mellom oljeselskapene Equinor, Shell og Total. Fangst av C02 på ulike anlegg skal transporteres til Kollsnes utenfor Bergen, hvor det skal transporteres gjennom rør ned til havbunnen.

Kostnaden tilknyttet Northern Lights er estimert til mellom 11 og 12 milliarder kroner, og letebrønnene er bare starten på det som kommer til å bli et viktig prosjekt fremover.

– Dette er ein viktig milepæl. Prosjektet vil setja Øygarden på kartet som globalt klimafyrtårn, sa ordførar Børge Haugetun til BT tidligere i måneden.

Lurer du på hvordan C02-fangst fungerer? Les det du trenger å vite her!

Del på
facebooktwitterlinkedinemail