Foto: Sts Gruppen

Offshore-entreprenør får rammeavtale med Aker Solutions

– Denne kontrakten betyr veldig mye for oss, sier sjefen. De siste fire årene har selskapet tapt 19 millioner kroner.

Publisert

Det bergensbaserte offshore-entreprenørselskapet, StS-gruppen, melder mandag at de har inngått en rammeavtale med Aker Solutions.

– Denne kontrakten betyr veldig mye for oss, det er den største kontrakten vi har inngått i år, sier administrerende direktør Ingrid Solheim i StS-gruppen til Sysla.

Kontrakten har en varighet på to år med opsjon på ett og ett år. Solheim vil ikke gå ut med verdien på kontrakten.

– Kontraktsverdi er vanskelig å anslå på nåværende tidspunkt, men potensialet er både små og store prosjekter nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Videre forklarer Solheim at omsetningen kommer til å avhenge av gitte oppdrag fra Aker.

– Mange muligheter

– Kontrakten er en rammeavtale, som betyr at vi kan få oppdrag basert på Akers aktiviteter og gir oss mange muligheter nasjonalt og internasjonalt, forklarer Solheim.

Sts Gruppen leverer entreprenerør-tjenester på offshore-installasjoner som isolering, stillas og industriell overflatebehandling i tillegg til spesialtjenester, for eksempel industriell tilkomstteknikk.

I 2018 hadde StS-gruppen AS et resultat før skatt på minus 4,1 millioner kroner, og samlet de siste fire årene har de tapt 18,9 millioner kroner. Det svake resultatet skyldes omstillinger opplyser selskapet og legger til at driftsresultatet de siste to årene har vært på pluss 24 millioner kroner.

Hvorfor sliter leverandørene når oljeselskapene håver inn? Det har vært tema i en tidligere episode i Sysla-podkasten Det vi lever av. Hør den her:

Del på
facebooktwitterlinkedinemail