En trader følger med på utviklingen i aksjemarkedet etter brudd i forhandlingene mellom Russland og OPEC. Foto: Kamran Jebreili (AP)

Oljeprisen stuper nesten 25 prosent til 34 dollar fatet

Prisen på nordsjøolje stupte søndag til litt over 34 dollar fatet etter bruddet i forhandlingene mellom Opec-landene og Russland.


  • NTB
Publisert

Bloomberg melder at fallet er det største siden USAs krig med Irak i 1991.
Opec-landene har ønsket en enighet om å redusere produksjonen av olje på grunn av dramatisk lavere etterspørsel som følge av koronaviruset som herjer i verden.

Frykter full priskrig

Ekspertene mener det går mot full priskrig på olje når en tidligere avtale om kutt hos Opec-landene utløper i slutten av mars. Da kan i teorien Saudi-Arabia og Russland øke produksjonen så mye de vil, og prisen kan falle til 20 dollar fatet, ifølge CNBC.

Oljeprisen var allerede på god vei nedover i forrige uke da prisen på nordsjøolje falt under 50 dollar og fredag endte på 45 dollar fatet.

E24 skriver at investorene fikk en forsmak på markedsbevegelsene tidligere søndag, da børser i Midtøsten falt kraftig. Blant aksjene som ble særlig hardt rammet var oljegiganten Saudi Aramco.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail