Foto: Tor Høvik / Bergens Tidende

Seismikkprosjekt kansellert grunnet koronaviruset

Polarcus-prosjekt er avblåst.

Publisert

Lørdag forrige uke sjokkerte Saudi-Arabia og Russland verdensmarkedet – de kom ikke til enighet om produksjonskutt under Opec pluss-møtet, noe som blusset opp til å bli en full priskrig mellom landene. Begge oljenasjonene har senere varslet store produksjonsøkninger.

I kjølvannet av utviklingen har oljeprisen stupt rundt 30 prosent.

Samtidig tynger koronaviruset på oljeetterspørselen og arbeidskraften til selskaper.

Det har oljeleverandørene begynt å merke.

Mandag morgen skriver seismikkselskapet Polarcus i en børsmelding at Xarray-prosjektet i Stillehavsregionen i Asia, et seismikkprosjekt, blir kansellert.

– Klienten har valgt å ikke gå videre med prosjektet, skriver selskapet i meldingen, uten å forklare hvorfor.

Lørdag sa oljeservicegiganten Aker Solutions at de har sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte i Norge på grunn av uvissheten rundt koronaviruset. Samtidig sender Kværner 1220 innleide utenlandske arbeidere ut av landet.

Venter store kutt i leteinvesteringer

Hans-Peter Burlid, finansdirektør i Polarcus, opplyser til Sysla at han tror prosjektetavlysningen er relatert til koronavirusets utbrudd, som begynte i nettopp Stillehavsregionen i Asia.

Prosjektet skulle etter planen begynt i andre kvartal 2020. Polarcus opplyser at selskapet i stedet vil se på andre muligheter for seismikkfartøyet.

I forrige uke skrev Rystad Energy i en rapport at de totale investeringene til lete- og produksjonsselskapene i oljesektoren kommer til å kuttes med 953 milliarder kroner i 2020 og 1400 milliarder i 2021 dersom oljeprisen holder seg rundt 30 dollar per fat.

Det kan føre til konkurser i oljeservicemarkedet, skrev analysebyrået videre.

Det ble nevnt at både seismikk og brønnstimulering blir blant sektorene risikerer å bli hardest rammet.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail